پایان نخستین دور مذاکرات حماس با مصر و قطر در شرم‌الشیخ پوتین در تماس با نتانیاهو: باید برای موضوع هسته‌ای ایران راه‌حل دیپلماتیک یافت کالاس: اروپا می‌خواهد بخشی از دولت انتقالی در غزه باشد اتهام زنی آلمان: انصارالله گروه نیابتی ایران است؛ تهران از آنها برای بی‌ثبات کردن منطقه استفاده می‌کند! بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران فرستاده آمریکا: دیدار و مذاکرات مهمی با فرمانده قسد داشتم واکنش وزیر امور خارجه به صادر نشدن ویزای اعضای تیم ملی فوتبال ساختمان شرکت نفت ایران در لندن مصادره شد چین: همکاری با ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی است واکنش عباس عراقچی به پول پاشی اسرائیل در فضای مجازی بقائی: رویکرد سه کشور اروپایی در مسئله هسته‌ای غیرمسئولانه و مخرب بود دیدار رایزنی الحکیم و آل صادق با محوریت تقویت روابط ایران و عراق بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص طرح آتش‌بس غزه واکنش اتحادیه اروپا به ناآرامی‌ها در گرجستان ادعا‌ها درباره خلع سلاح حماس تکذیب شد

ساخت اولین نیروگاه اتمی لهستان توسط آمریکا

«متیوش موراویتسکی» نخست‌وزیر لهستان اعلام کرد ساخت اولین نیروگاه اتمی این کشور را به یک شرکت آمریکایی سپرده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۸ - ۰۷ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 29
کد خبر: ۱۵۶۶۰۳

به گزارش راهبرد معاصر به نوشته خبرگزاری «رویترز»، لهستان در حالی ساخت اولین نیروگاه اتمی خود را به شرکت «وستینگ‌هاوس الکتریک» سپرده که اوکراین در همسایگی این کشور درگیر جنگ با روسیه است.

از زمان شروع جنگ در اوکراین، تحریم شرکت‌های نفت و گاز روسیه از سوی غربی‌ها موجب افزایش شدید بهای انرژی شده است.

توافق ورشو و واشنگتن بر سر ساخت این نیروگاه اتمی برای کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی در حالی صورت گرفته که لهستانی‌ها پیشتر با فرانسه در حال مذاکره در این زمینه بودند.

«کامالا هریس» معاون رئیس جمهور آمریکا درباره این توافق گفت: «شراکت آمریکا در این پروژه، برای همه ما مفید است. می‌توانیم از این طریق در راستای حل مسائل مربوط به بحران اقلیمی، امنیت انرژی اروپا و تعمیق روابط آمریکا و لهستان اقدام کنیم».

همزمان با تشدید درگیری بین روسیه و اوکراین و حملات تازه روسیه علیه مواضع این کشور، برخی منابع خبری ماه گذشته مدعی ورود یک فروند بمب افکن راهبردی آمریکا در لهستان شدند.

لهستان از جمله کشورهایی است که در نبرد روسیه با اوکراین همگام با غرب عمل کرده و خاک این کشور میزبان تسلیحات غربی برای تقابل با روسیه است.

در همین رابطه، قرار است انگلیس استقرار سامانه دفاع هوایی خود را در لهستان تداوم حمایت از اوکراین تمدید کند. «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس در جریان بازدید از شهر «زاموسک» در جنوب لهستان گفت که انگلیس استقرار سامانه دفاع هوایی در لهستان را تمدید خواهد کرد.

بن والاس در نشست خبری اظهار داشت: «خوشحالم که اعلام کنم که استقرار سامانه دفاع هوایی برد متوسط خود را برای یک دوره دیگر در لهستان تمدید خواهیم کرد تا مطمئن شویم که لهستان به ادامه حمایت لجستیکی از اوکراین کمک می‌کند.»

این تحولات در حالی صورت گرفته که ارتش روسیه مجهز به تجهیزاتی است که در صورت استفاده از آن‌ها قادر به وارد آوردن ضربات بسیار سخت بر ارتش اوکراین است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار